Pikantní buřt guláš

Asi 15 minut před dovařením přidejte do jídla na kousky nakrájená rajčata.

Suroviny na 4 porce:

400 g brambor

300 g uzeniny

1 cibuli

1 lžíci sladké papriky

1 červenou kapii

1 l vývaru

½ lžičky kmínu

1 chilli papričku

1 lžíci sádla

sůl, pepř

Postup:


  1. Cibuli nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpálíme sádlo a cibuli na něm osmažíme. Pak vše zasypeme paprikou, promícháme a zalejeme vývarem. Přidáme kmín a osolíme.

  2. Základ na guláš přivedeme k varu. Pak do něho přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory.

  3. Vaříme je asi 10 minut a poté přidáme na kolečka nakrájenou uzeninu, na proužky nakrájenou kapii a nadrobno nasekanou chilli papričku.

  4. Vaříme ještě 10 až 15 minut. Hotový pokrm podáváme s chlebem.

reklama
reklama