Pikantní fazolačka

Pokud milujete pálivé jídlo, přidejte do polévky ještě nasekanou chilli papričku.

Suroviny na 4 porce:

300 g uzeného masa

1 konzervu červených fazolí

1 lžíci sádla

3 stroužky česneku

1 mrkev

1 malou petržel

1 lžíci sladké mleté papriky

1 lžičku pálivé mleté papriky

1 lžíci hladké mouky

sůl, pepř

Postup:

1. Uzené maso uvaříme doměkka, vývar slejeme a dáme stranou. V hrnci necháme rozpustit sádlo, a opečeme na něm nadrobno nasekaný česnek, na kostičky nakrájenou mrkev a petržel.

2. Přisypeme sladkou i pálivou papriku, necháme ji provonět a přidáme lžíci hladké mouky, promícháme a zalejeme vývarem z uzeného masa.

2. Polévku přivedeme k varu.

3. Pak přidáme do polévky scezené fazole, na kousky nakrájené uzené maso, ještě krátce povaříme a podáváme.

reklama
reklama

Komentáře