Pikantní papričky se sýrem

Pro otrlé hosty určitě připravte ostré papričky plněné sýrem čedar.


Suroviny:


10 papriček jalapeňos


200 g  čedaru


rostlinný olej na smažení


200 g zakysané smetany


6 lžic hladké mouky


10 lžic strouhanky


2 vejce


Postup:


Z papriček odkrojte stopku a každou naplňte buď nastrouhaným čedarem, nebo silnějšími hranoly čedaru. Každou papričku obalte v mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Ve vyšší pánvi si rozpalte větší množství rostlinného oleje.


Papričky by měly být aspoň z jedné třetiny v oleji ponořené. Případně můžete použít fritovací hrnec. Osmažte je ze všech stran. Podávejte je se zakysanou smetanou a čerstvým bílým pečivem.



Náš tip


Pokud nemáte rádi pálivá jídla, můžete použít i klasické sladké papriky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden