Pikantní salsa s celerem

Hranolky s kečupem, nebo majonézou? Z toho kalorie jen tečou… Když si k nim ale připravíte chutný zeleninový dip nebo salsu, máte výtečnou svačinu nebo i pohoštění pro návštěvu.

Potřebujete:

1 balení hranolků do trouby, 400 g červené papriky, 1 velkou cibuli, 2 lžíce oleje, 4 lžíce zeleninového vývaru, 50 g sušených rajčat v oleji, 2 lžíce pažitky, 1 celer, 2 lžíce vinného octa, kajenský pepř, sůl

Postup:


  1. Papriky omyjte, rozpulte, odstraňte jádřince a nakrájejte je na kostičky. Cibuli a celer oloupejte a také je nakrájejte na kostičky.

  2. Cibuli, celer a papriky osmahněte na rozpáleném oleji, přidejte vývar a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Poté vše rozmixujte dohladka.

  3. Rajčata nakrájejte najemno a smíchejte s rozmixovanou směsí a nadrobno nakrájenou pažitkou. Dochuťte solí, vinným octem a kajenským pepřem. Hranolky připravte nejlépe v troubě a servírujte s miskou salsy, do které hranolky namáčíte. .

reklama
reklama

Komentáře