Plněná jehněčí kýta po anglicku

U nás její obliba ještě není tak velká, ale v Anglii patří mezi zásadní nedělní jídla. Zkuste ji.


Ingredience:


1,5 kg vykostěné jehněčí kýty


100 g másla


100 g anglické slaniny


3 ks vajec


150 g žampionů


3 lžíce hrášku


1 ks menší sterilované červené kapie


1 lžíce hladké mouky


200 ml libovolného vývaru


2 snítky rozmarýnu


Postup:


V odblaněné jehněčí kýtě nařízněte střední otvor pro plnění. Slaninu pokrájenou na kostičky orestujte, přidejte drobně pokrájené žampiony a po osmahnutí zalijte vejci rozšlehanými se solí.


Umíchejte řídkou nádivku, sejměte ji z plotýnky, vmíchejte odkapaný hrášek, drobně pokrájenou kapii a naplňte otvor v mase.


Maso uzavřete jehlou na masové závitky, kýtu osolte a opečte na másle (2 lžíce másla odložte). Pak maso podlijte vývarem, přidejte rozmarýn a pečte v troubě doměkka.


Asi čtvrt hodiny před dohotovením vmíchejte do šťávy mouku rozetřenou se 2 lžícemi změklého másla.

reklama
reklama

Komentáře