Můj čas na kafíčko

Polévka z pečené červené řepy

Příprava: 40 min Cena za 1 porci: 19 Kč

Suroviny na 2 porce:

● 5–6 kusů řepy
● 1 velká cibule
● máslo či olej na zesklovatění cibulky
● plt. mléko na zjemnění
● zeleninový vývar
● majoránka
● sůl
● pepř

Příprava:


Červenou řepu oloupeme a rozkrájíme na menší kousky – čím menší, tím kratší dobu se potom řepa budou péct. Upečeme ji v troubě (cca 20 min), přidáme k cibulce, kterou jsme si předem usmažili na másle, a vše zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby byla zelenina úplně celá ponořená.

Chvíli povaříme a potom všechno spolu rozmixujeme. Můžeme přidat rostlinnou smetanu, kokosové mléko nebo plnotučné mléko na zjemnění chuti.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden