Polévka z pečené řepy s jogurtem

Červená řepa je nejen neskutečně zdravá, ale také chutná.


Suroviny:


6 hlaviček řepy


2 červené cibule


1,5 l zeleninového vývaru


100 ml řeckého jogurtu


1 mrkev


2 bobkové listy


pár kuliček nového koření


čerstvý či sušený tyminán


sůl a pepř


4 lžíce oleje


Postup:


Čerstvou řepu si zabalte do alobalu a pečte doměkka v troubě předehřáté na 220 °C.


Řepu rozkrájejte i se slupkou na větší kostky. Oloupejte i mrkev a cibuli a rovněž nakrájejte na kostky.


Na oleji si opečte cibuli, řepu i mrkev. Přidejte bobkový list, tymián a nové koření, sůl a pepř a zalijte vývarem.


Vařte 20 minut a pak rozmixujte. Polévku podávejte s řeckým jogurtem.



Náš tip


K pečené řepě se hodí i pečený česnek. Můžete ho dát vcelku péct společně s řepou a pak přidat do polévky anebo jím polévku jen dozdobit.

reklama
reklama