Pomerančová roláda

Jen těžko byste hledali nadýchanější moučník, než jakým je právě lehká piškotová roláda.

Suroviny

Na těsto - 90 g hladké mouky - 1 lžička strouhané pomerančové kůry - 1 lžíce pomerančové šťávy - 140 g moučkového cukru - 6 vajec - špetka soli

Na krém - 200 g měkkého tvarohu - 200 g smetany ke šlehání - 140 g moučkového cukru - 1 balení vanilkového cukru - 1 lžíce pomerančové šťávy

Postup

1. Bílky vyšlehejte s cukrem do hustého sněhu. Postupně zapracujte žloutky, pomerančovou šťávu a mouku se špetkou soli a pomerančovou kůrou.

2. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 až 12 minut při 170 °C. Po upečení těsto přendejte na vlhkou utěrku, zatočte a nechte vychladnout.

3. Tvaroh vyšlehejte s cukry a pomerančovou šťávou. Smetanu vyšlehejte zvlášť a pak ji postupně vmíchejte do tvarohu.

4. Krémem potřete piškotové těsto a roládu zatočte. Dejte odležet na alespoň 2 hodiny do lednice.

reklama
reklama