Můj čas na kafíčko

Lahodné jehněčí s ratatouille

Suroviny:

1 kg jehněčího hřbetu

1 lžíce medu

60 g másla

1 snítka rozmarýnu

½ lžičky kmínu

½ lžičky římského kmínu

1 nové koření

1 bobkový list

1 celá skořice

pepř, sůl

olivový olej

200 ml zeleninového vývaru

Na ratatouille:

1 červená paprika

1 žlutá paprika

½ cukety

½ menšího lilku

rajčata v konzervě

1 cibule

1 stroužek česneku

1 snítka tymiánu

100 ml bílého vína

sůl

pepř

Na tomto jídle si pochutnáte nejen na Velikonoce.

Postup:

Začněte marinádou: pánev rozehřejte a nechte na ní opražit kmín, nové koření, bobkový list a celou skořici. Skořici dejte stranou a zbytek přesypte do hmoždíře. Přidejte mletý římský kmín, rozmělněte a nakonec vmíchejte lžíci medu.

Maso očistěte, opepřete a osolte. Vložte na rozehřátý olej, nejdříve stranou, kde je víc masa. Přidejte snítku rozmarýnu. Opečte ze všech stran a vložte do trouby předehřáté na 160 °C. Jakmile bude maso měkké, vyndejte ho z trouby, potřete marinádou a ještě nechte chvíli dopéct.

Na druhé pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte nakrájenou cibuli. Pak postupně přidejte nasekaný česnek, papriky, cuketu a lilek. Osolte, opepřete, přidejte snítku tymiánu, rajčata, zalijte vínem a nechte chvíli restovat.

Maso vyndejte z trouby, zabalte do alobalu a nechte odpočinout. Vypečenou šťávu zalijte vývarem a nechte povařit.

Jehněčí nakrájejte na kotlety a podávejte spolu s ratatouille a šťávou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden