Moje chvilka pohody

Přírodní cestou na kruhy pod očima

Vyzkoušejte jednoduché triky z přírodní kuchyně, které kruhy pomohou odstranit nebo zamaskovat.

Většinou se těchto tmavých míst dokážete zbavit pomocí jednoduchých obkladů ze surovin, které najdete ve spíži či v lednici, a nemusíte spoléhat na drahé krémy a výživová séra. Kruhů pod očima se zbavíte dlouhodobě také úpravou každodenních návyků a jídelníčku.

Čajové sáčky

Určitě nejčastějším trikem pro potlačení kruhů pod očima je přikládání čajových sáčků. Stačí dva sáčky černého či zeleného čaje louhovat několik minut ve vodě, pak z nich vymačkat přebytečnou tekutinu a nechat 10 až 15 minut vychladit v lednici.

Na opláchnutý a osušený obličej sáčky přiložte a nechte alespoň 15 minut působit. Poté pokožku omyjte a hydratujte krémem. Postup opakujte ráno i večer, dokud potíže nezmizí.

Zázračná salátovka

Večer před spaním si přiložte na oči na kolečka nakrájenou salátovou okurku. Zatížit ji můžete vatovým tamponkem namočeným ve studené vodě nebo kostkami ledu. Opět nechte působit alespoň 5 minut.

Odvar z arniky

Bylinky jsou všemocné. Stačí si připravit odvar z arniky, do něj namočit vatový tampon a ten přikládat na postižená místa 2krát denně alespoň po dobu jednoho týdne.

Avokádové pyré

Na tmavé pytle je skvělé i avokádo. Večer si připravte husté pyré a to naneste na oční okolí. Nechte působit přes noc a ráno smyjte nebo jemně setřete namočeným vatovým tamponem s trochou pleťového mléka.

Kávová sedlina

Jednu lžičku kávového lógru smíchejte se čtvrtinou lžičky mletého pepře a polovinou lžičky kokosového oleje. Směs naneste na postižené místo, nechte 5 minut působit a poté očistěte vatovým tamponem.

Obklad z brambor

Bramborové plátky se dají přikládat přímo na oční okolí, případně se brambora nastrouhá najemno a zabalí do gázy nebo bavlněného hadříku. Nechte působit 10 až 15 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden