Rajčatová polévka s česnekem

V rajčatové polévce nesmí chybět bazalka. A my přidáme i česnek.


Suroviny:


1,5 kg rajčat


1 plechovka rajčatového protlaku


4 stroužky česneku


hrst čerstvé bazalky


1 cibule


sůl a pepř


zakysaná smetana


500 ml zeleninového vývaru


Postup:


Ve větším hrnci si na oleji zpěňte cibuli a poté k ní přidejte ještě najemno nasekané stroužky česneku.


Dále přidejte pokrájená a oloupaná čerstvá rajčata, osolte a opepřete.


Po deseti minutách vaření přidejte rajský protlak, bazalku a zeleninový vývar.


Vařte dalších pět minut. Nakonec polévku rozmixujte a dozdobte zasysanou smetanou.


Náš tip


Rajčatovou polévku podávejte s opečeným toastem, na který dejte rozehřát kousek sýra.

reklama
reklama