Rajská omáčka s masovými kuličkami

Suroviny:

Masové koule:


  • 500 g mletého masa

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 1 vejce

  • 3 lžíce strouhanky

  • 3 snítky tymiánu, sůl a pepř

  • olej na vymazání


Omáčka:

  • 1 cibule

  • 2 mrkve

  • 2 lžíce oleje

  • 600 g loupaných rajčat

  • 800 ml vývaru

  • ½ lžičky skořice

  • cukr, sůl, pepř


Postup:

Troubu rozehřejeme na 180 °C. V míse smícháme maso, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, vejce a strouhanku. Dochutíme lístky tymiánu, solí, pepřem a důkladně promícháme. Ze směsi tvarujeme kuličky o průměru přibližně 5 cm.

Koule vyskládáme na pekáč vymazaný olejem a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme dozlatova 35–40 minut. V průběhu pečení maso podlijeme vodou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme a nastrouháme. V hrnci rozpálíme 2 lžíce oleje a přidáme nejdřív cibuli a restujeme dosklovata, pak přidáme mrkev a restujeme na mírném plameni asi 5 minut.

reklama
reklama

Komentáře