Můj kousek štěstí

Rajskou šťávou proti únavě

Je mimořádně účinná při hubnutí, dokáže vyplavit z těla škodlivé látky přijímané při konzumaci kávy a cigaret. Je skvělou prevencí proti rakovině. Pijte ji po litrech nebo snězte vagón rajčátek na dobrou náladu.

Červený šťavnatý plod je bohatý na kyselinu listovou, najdete v něm draslík, působící vylučování vody a moči z těla, a také zinek, důležitý pro tvorbu hormonů. Díky vysokému obsahu vitaminu B 7 podporuje krvetvorbu a prospívá pokožce, vlasům i nehtům. Spolehnout se můžete i na obsah vitamínů A, nezbytný pro vývoj zubní skloviny, C , který posiluje imunitu a chrání srdce a B 3 na osvěžující spánek. V rajčatech se dále nachází tyramin, který zlepšuje náladu.

Nezralá jsou jedovatá

Obsahují solanin, který dráždí centrální nervový systém, způsobuje rozpad červených krvinek, může způsobit i obrnu dechového centra. Dlouhodobé požívání zelených rajčat může způsobit pohybové problémy. Zralá rajčata však můžete jíst v jakémkoliv množství. Kromě stravy je dobré je užívat také při bodnutí hmyzem – ihned rozmělněte list rajčete a přiložte na místo bodnutí. Sušené listy, rozložené po bytě odpuzují hmyz, je dobré je dát do okna. Na kolečka nakrájené zralé plody jsou perfektní maskou při mastné pleti.

Další léčivé účinky

Pomáhají při hemeroidech, regenerují buňky, pomáhají při léčbě žlučových a močových kamenů a zácpě, působí proti rakovině, zlepšují trávení, jsou prevencí proti obezitě, vypuzuje parazity ze střev, urychluje trávení, léčí onemocnění jater a ledvin, působí proti následkům stárnutí, syrová šťáva je vynikající posilující, detox. Pravidelné pití rajčatové šťávy je dobrou prevencí proti hromadění jedů v těle..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden