Moje šťastná hvězda

Ravioly s ricottou a špenátem

Rozhodně vám musíme představit i ravioly s ricottou, nefalšovaný italský recept, který Eliška Balzerová připravuje přímo bravurně. Jídlo je nejen snadné, ale také lehké a potěšíte jím nejen své přátele, ale i děti.

Ingredience:  400 g hladké mouky, 4 vejce S olivový olej extra virgin, 1 vejce na potření, sůl

Na náplň: 250 g ricotty, 300 g listového špenátu, 200 g parmazánu, 1 žloutek, muškátový oříšek, šalvěj, máslo, sůl, mletý pepř

Postup: Mouku smícháme s vejci, kapkou olivového oleje a špetkou soli. Podle potřeby přidáme také vodu. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet. Špenát spaříme ve vodě, necháme okapat, až pak ho nasekáme. V míse ho smícháme s ricottou a žloutkem, dochutíme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku, osolíme a nezapomeneme na bílý pepř, který dodá šmak.

Odleželé těsto důkladně rozválíme na čtyři stejné pláty. Na dva rozválené pláty lžící naneseme malé hromádky náplně. Okraje pomažeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme zbylými pláty těsta a rukama dobře přimáčknutím spojíme okraje, stejně tak kolem jednotlivých hromádek.

Ravioly vykrajujeme vykrajovátkem, nemáme- li, postačí sklenička a uvaříme je v osolené vodě. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pár lístků šalvěje, aby chuť byla delikátní. Uvařené těstoviny přelijeme šalvějovým máslem a bohatě zasypeme strouhaným parmazánem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden