Řepný burger

Příprava: 25 min. Cena za 1 porci: 18 Kč

Suroviny na 2 porce:

● 2 červ. řepy

● 1 lž. hořčice

● 1 lž. sladké papriky

● 1 rohlík

● hrst sekaných bylinek

● 100 ml zel. vývaru

● 1 žloutek

● sůl a čerstvě mletý pepř

Na obložení:

● 2 lž. oleje

● 2 burgerové housky

● 2 lž. tatarky

● 1 rajče

● 2 hrsti ledového salátu

● 2 kolečka cibule

● 2 vejce

Postup:

Rohlík namočíme do vývaru, uvařenou řepu oloupeme, nastrouháme a vymačkáme. Přidáme hořčici, papriku, žloutek, sůl, pepř, bylinky.

Přidáme vymačkaný rohlík. Promícháme. Vytvarujeme 2 placky a opečeme na oleji. Vedle usmažíme dvě volská oka.  Servírujeme v rozehřáté křupavé housce s tatarkou, salátem, cibulí a volským okem.

reklama
reklama

Komentáře