Rigatoni s vepřovým ragú

Suroviny na 4 porce:

6 lžic olivového oleje

400 g vepřového krku s kostí

1 najemno nasekaná cibule

150 ml suchého bílého vína

2x400 g plechovka konzervovaných rajčat

2 lžíce passata

lístky bazalky

sůl a pepř

400 g těstovin rigatoni

100 g strouhaného parmazánu

Postup:

V železném hrnci rozpálíme olej, pak na něm ze všech stran opečeme maso, aby se zatáhlo a zhnědlo. Vyjmeme ho a na oleji dozlatova opečeme cibuli. Přilijeme víno a chvíli prováříme, až se odpaří alkohol. Pak vmícháme rajčata a passatu, do hrnce vrátíme maso a na mírném plameni vaříme minimálně 1,5 hodiny, až maso změkne.Je-li to nutné, trochu podlijeme. Maso obereme z kostí – natrháme ho do omáčky, vmícháme bazalkové lístky a vše dle chuti osolíme a opepříme. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, aby byly al dente, pak je vmícháme do omáčky.
Podáváme posypané parmazánem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden