Moje sladké tajemství

Rozsviťte noc vyrobenou lucernou

Designově vypadající lucernu si můžete snadno vyrobit sami během pár minut. Posvítit si s ní můžete na balkoně, doma i na zahradě.

Budeme potřebovat:

 4 laťky o rozměrech 2 x 2 x 20 cm

 8 latí o rozměrech 2 x 2 x 11 cm

 sololitovou destičku o rozměrech 15 x 15 cm

 skleněnou vázu

 tekuté lepidlo na dřevo

 svíčku

 svorku

Jak na to?

1. Připravte si vedle sebe latě dlouhé (20 cm) a lepidlem je spojte s těmi kratšími (11 cm) k sobě. Měl by vám vzniknout obdélníkový rámeček.

2. Rámeček uchyťte do svorky nebo jej obložte pevně knihami, dokud nezaschne. Doba schnutí je uvedena na obale zvoleného lepidla. Stejně postupujte i u druhého rámečku.

3. Když máte dvě hlavní strany – rámečky, postačí už je jen spojit dvěma krátkými latěmi k sobě nahoře i dole. Opět nechte lepidlo zaschnout a strany utěsněte knihami nebo upevněte do svorky.

4.  Nyní lepidlem přilepte sololitovou destičku (hladkou stranou dovnitř) na dno lucerny. Pokud už je lepidlo zcela suché, můžete do lucerny vložit vázu se svíčkou a máte hotovo.

Orámujte a pověste si klíče

Budeme potřebovat:

 Starý rámeček na obraz či fotografie

 háčky na zavěšení a samozářezné háčky na klíče

 hřebíčky

Postup:

1. Rámeček si připravte a očistěte. Pokud chcete, můžete si ho předem nabarvit libovolnou barvou či jakkoli nazdobit. Rám by měl být zavěšen vždy dvěma poutky, aby měl stabilitu i při zatížení klíči různé váhy. Na zadní stranu rámečku přiklepněte kladívkem krátkými hřebíčky dvě malá poutka na zavěšení na zeď.

2. Ve vnitřní liště rámečku ( klíče budete věšet do vnitřku rámu jako obraz) pak vyměřte a zakreslete asi čtyři body pro umístění háčků. Pokud máte větší rám nebo potřebuje zavěsit více klíčů, použijete háčků podle potřeby. Nyní našroubujte samořezné háčky pro zavěšování klíčů.Teď už jen stačí vybrat místo, kam věšák na klíče umístíte, a můžete jej zavěsit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden