Ruský salát okroška

Suroviny na 2 porce:

¼ l vody

1 salátová okurka

1 svazek lahůdkové cibule

1 l mléka

svazek čerstvého kopru

2 svazky ředkviček

200 g šunky

3 lžíce majonézy

4 brambory

6 vajec dle chuti

ocet

sůl, mletý pepř

Postup:

Vejce uvařte v osolené vodě natvrdo. Nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kolečka. Salátovou okurku oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Ředkvičky očistěte a nakrájejte. Šunku nakrájejte. Mléko rozšlehejte s majonézou a přidejte trochu vody. Brambory oloupejte, uvařte a nakrájejte na kostičky. Do hrnce dejte vejce, brambory, okurku, cibuli, šunku a ředkvičky. Vše zalijte připraveným mlékem, přidejte sůl, pepř, ocet a nakrájený kopr. Salát nechte vychladit v lednici.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden