Rychlý a lahodný podzimní dezert ke kávě či čaji

Provoňte svůj domov jablky a ještě si pochutnejte. Nenáročný dezert je ideální jako sladká rychlovka, třeba pro nečekané hosty.


Ingredience:


8 jablek


křehké těsto (například listové)


třtinový cukr


200 g švestkového džemu


Postup:


Rozprostřete tenké těsto na pečicí papír a namažte jej džemem. S džemem nešetřete a pořádně ho natřete i na okraje.


Jablka si oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, které následně vyskládejte na těsto s džemem.


Kyselejší jablka můžete lehce posypat třtinových cukrem. Pokud ale chcete zdravější a odlehčenější verzi, cukr můžete vynechat úplně.


Vložte do rozpálené trouby na 160 °C a pečte přibližně 45 minut.


Po vytažení dlouho neváhejte. Nejlépe totiž chutná ještě teplý se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.


Jedná se o ideální moučník, když třeba očekávate návštěvu a přitom se vám nechce péct s koláčem.


Tip redakce


Před pečením ho můžete posypat ještě mletou skořicí.Jablka se skořicí vytvoří zajímavou chuť.

reklama
reklama

Komentáře