Moje šťastná hvězda

Rychlý a lahodný podzimní dezert ke kávě či čaji

Provoňte svůj domov jablky a ještě si pochutnejte. Nenáročný dezert je ideální jako sladká rychlovka, třeba pro nečekané hosty.


Ingredience:


8 jablek


křehké těsto (například listové)


třtinový cukr


200 g švestkového džemu


Postup:


Rozprostřete tenké těsto na pečicí papír a namažte jej džemem. S džemem nešetřete a pořádně ho natřete i na okraje.


Jablka si oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, které následně vyskládejte na těsto s džemem.


Kyselejší jablka můžete lehce posypat třtinových cukrem. Pokud ale chcete zdravější a odlehčenější verzi, cukr můžete vynechat úplně.


Vložte do rozpálené trouby na 160 °C a pečte přibližně 45 minut.


Po vytažení dlouho neváhejte. Nejlépe totiž chutná ještě teplý se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.


Jedná se o ideální moučník, když třeba očekávate návštěvu a přitom se vám nechce péct s koláčem.


Tip redakce


Před pečením ho můžete posypat ještě mletou skořicí.Jablka se skořicí vytvoří zajímavou chuť.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden