Salát s brusinkami a ořechy přelitý makovým dresinkem

Příprava: 20 min. Cena za 1 porci: 40 Kč

Místo domácí zálivky můžete také použít již hotový francouzský dresink.

Suroviny na 1 porci:

● 1 větší jablko

● 80 g čerstvého špenátu

● 50 g sušených brusinek

● 100 g vlašských ořechů

Na dresink:

● 50 g krupicového cukru

● 80 ml vinného octa

● 80 ml extra panenského olivového oleje

● 2 lžíce plnotučné hořčice

● lžičku nemletého máku

● sůl, případně i špetka pepře

Postup:

1. Omyté, ale neoloupané jablko rozkrájíme na tenké plátky. Rozložíme je na talíř a na ně naskládáme oprané lístky čerstvého špenátu. Posypeme sušenými brusinkami a ořechy.

2. Nakonec si důkladným smícháním cukru, octa, olivového oleje, hořčice, máku a špetky soli připravíme dresink, kterým salát zalijeme. Nejlepší je lehce vychlazený z lednice s opečeným toustem.

reklama
reklama

Komentáře