Můj kousek štěstí

Samoopalovací krém? Letos bez skvrn!

Sluníčko už pomalu ukazuje svou sílu. Než se stihneme opálit, většina z nás už by chtěla mít nějakou tu barvu. A tak saháme po samoopalovacích krémech . Jak je správně nanášet, aby to nebyla opětovně prohraná bitva? Za skvrny, které jsou se samoopalovacími krémy spojené, často nemohou samotné krémy, ale naše manipulace s nimi. Současné produkty na trhu mají mnohem méně much, než ty pradávné. Najděte si proto dostatek času a nebudete se muset vůbec bát.

Pravidlo číslo jedna? Nespěchat!

Hlavně si dejte načas. Proceduru provádějte v klidu a bez časového omezení. Určitě se držte doporučení na konkrétním krému. Nezapomeňte na peeling, který je na místě. Tím se vyrovná i kožní reliéf. Můžete zkusit i domácí peeling smíchaný z trochy cukru, medu a pár kapek olivového oleje.

Postupné nanášení

Každý nátěr samoopalovacího krému zajistí sytější tón. A tak to úplně nepřehánějte hned od začátku. Naneste první tenkou vrstvu, která bude velmi přirozená. Pak se můžete rozhodnout, zda chcete vypadat ještě snědší. Vrstvené krémy slibují výdrž dva až tři týdny. Času na rozmyšlenou máte tedy dost.

Hydratační krém

I když se nemá pod samoopalovací krém dávat, máte-li na těle suchá místa, malinko je s ním potřete. Pozor, jen ta místa! Sušší místa do sebe absorbují více samoopalovacího přípravku, a tím vznikají nepěkné mapy. Rozetřete si krém v dlaních a na místa je pak jen jemně položte.

Pár rad závěrem

Nezapomeňte na to, kde už jste se namazaly. A pamatujte i na exponované lokty, kotníky, či skryté spodní strany paží.  Lokty, kolena a kotníky potřebují méně samoopalovacího krému, tady velmi opatrně.   Když je krém nanesený, zůstaňte minimálně 10 minut svlečení. Nechte krém úplně zaschnout. Na obličej se nedává samoopalovací krém, pokud máte pleť citlivou nebo problematickou. Na takovou jsou vhodné hlavně přípravky z lékárny. Na obličeji se pak samoopalovacím krémem opravdu šetří. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden