Sladký medovník s máslovým krémem

Medovník je nejspíš nejoblíbenějším dortem posledních let. Kupovat si ho ale nemusíte. Upečte si ho doma.


Suroviny:


250 g Hery


3 vejce


3 lžíce medu


300 g krupicového cukru


400 g hladké mouky


1 lžíce jedlé sody


1 hrst vlašských ořechů


Na krém:


1 konzerva kondenzovaného mléka


300 g másla


Postup:


Ve vodní lázni si rozpusťte Heru, pak do ní rozklepněte vejce. Přidejte med, cukr, mouku a jedlou sodu. Předehřejte si troubu na 170 °C. Směs stáhněte z lázně a míchejte tak dlouho, dokud těsto nebude hladké a zlatavé. Rozdělte ho na šest stejných dílů.


Na plech s pečicím papírem obkreslete dortovou formu. Do kruhu stěrkou rozetřete první tenkou vrstvu těsta a pečte 7 minut. Takto pokračujte ještě pětkrát.Upečené placky okrájejte podle talíře, aby měly pravidelný tvar.


Máslo ušlehané s kondenzovaným mlékem rozetřete na každou placku a vyskládejte na sebe. Krémem potřete i bok dortu. Posypku si vyrobte z okrájených kousků těsta a namletých ořechů.  Posypejte jí vršek dortu i boky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden