Slaninové kapustičky se sýrem

Že kapusta nemůže chutnat dobře? Samozřejmě že může! Stačí vám k tomu jen pár ingrediencí. 


Suroviny: 


500 g malých kapustiček 


200 g slaniny 


150 g nastrouhané goudy 


1 velká cibule 


50 g másla 


1 smetana ke šlehání 


sůl a pepř


Postup:


Kapustičky si nejprve uvařte ve vroucí vodě. Postačí zhruba pět až sedm minut.


Zapékací misku vymažte kostičkou másla. Troubu si předehřejte na 180 °C. Slaninu si nakrájejte na kostičky a krátce ji osmahněte na cibulce.


Uvařené kapustičky přendejte do zapékací mísy a bohatě je posypejte slaninou a nastrouhaným sýrem. 


Nakonec pokrm zalijte smetanou ke šlehání smíchanou s trochou soli a pepře.


Pečte přibližně dvacet pět minut. Pokud chcete, pokrm můžete ještě posypat rozmarýnem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden