Moje šťastná hvězda

Slaninové kapustičky se sýrem

Že kapusta nemůže chutnat dobře? Samozřejmě že může! Stačí vám k tomu jen pár ingrediencí. 


Suroviny: 


500 g malých kapustiček 


200 g slaniny 


150 g nastrouhané goudy 


1 velká cibule 


50 g másla 


1 smetana ke šlehání 


sůl a pepř


Postup:


Kapustičky si nejprve uvařte ve vroucí vodě. Postačí zhruba pět až sedm minut.


Zapékací misku vymažte kostičkou másla. Troubu si předehřejte na 180 °C. Slaninu si nakrájejte na kostičky a krátce ji osmahněte na cibulce.


Uvařené kapustičky přendejte do zapékací mísy a bohatě je posypejte slaninou a nastrouhaným sýrem. 


Nakonec pokrm zalijte smetanou ke šlehání smíchanou s trochou soli a pepře.


Pečte přibližně dvacet pět minut. Pokud chcete, pokrm můžete ještě posypat rozmarýnem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden