Moje šťastná hvězda

Slaný koláč se špenátem

Ve Francii mu říkají quiche (čtěte kiš) a dá se konzumovat studený i teplý.


Suroviny:


Na korpus:


250 g hladké mouky


130 g másla


8 lžic vody


½ lžičky soli


Na náplň:


250 g mraženého či čerstvého špenátu


4 stroužky česneku


1 smetana ke šlehání


3 vejce


½ cukety


sůl, pepř


Postup:


Do mísy si na kousky nakrájejte máslo a přidejte špetku soli a mouky. Ingredience spojte prsty dohromady. Pak po troškách přidávejte zbytek mouky a vodu.


Těsto rozválejte na plát. Kulatou pečicí formu vymažte máslem a těsto položte přes formu tak, aby okraje nevyčnívaly ven. Nezapomeňte ho propíchat vidličkou.


Smíchejte smetanu s vejci. Přidejte mražený špenát, čerstvý nejprve krátce spařte ve vodě, a na kostičky nakrájenou cuketu. Osolte a opepřete. Směs vylijte na korpus a pečte na 180 °C zhruba 30 až 35 minut.



Tip pro lepší chuť


Navrch francouzského koláče ještě můžete přidat nastrouhaný balkánský sýr nebo například fetu. Sýry udělají na koláči krásnou krustu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden