Slovenská omeleta s bramborem

Do jarních dnů je tato rychlovka naprosto ideálním tipem na oběd.

Ingredience: 50 ml olivového oleje, 1 lžíce másla, 2 větší brambory, 100 g anglické slaniny, 2 kusy šalotky, 4 vejce, 1 stroužek česneku, sůl, pepř a čerstvá majoránka

Postup: Ve větší pánvi rozehřejte olivový olej s máslem, přidejte plátky brambor a za občasného prohození je opékejte, dokud nemají zlatavou barvu. Postupně přidávejte slaninu a šalotku, ochuťte solí a pepřem a pokračujte v opékání ještě asi 10 minut.

Mezitím rozšlehejte v míse vejce s nasekaným česnekem, lístky čerstvé majoránky, solí a pepřem. Kdo má rád pikantní chuť, může přidat ještě nadrobno nasekanou chilli papričku.

Směs nalijte na opečené brambory se slaninou a šalotkou a pánev dejte na dalších 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Omeletu podávejte nejlépe s domácí nakládanou zeleninou.

reklama
reklama

Komentáře