Smažení kalmáři

Suroviny na 4 porce:

● 800 g čerstvých či mražených kalamárů

● citronová šťáva

● olej na smažení

na těstíčko:

●2 lžíce hladké mouky

●4 lžíce mléka ½ lžičky soli

●1 vejce

●1 lžička citronové šťávy

Postup: Pokud máme mražené kalmáry, rozložíme je na utěrku a necháme při pokojové teplotě povolit. Vymícháme vejce, mouku, sůl a citronovou šťávu do hustšího těstíčka. Podle potřeby rozředíme mlékem. V kastrolu rozpálíme větší množství oleje. Kalmáry po jednom obalujeme v těstíčku a vkládáme do oleje. Necháme chvilku zatáhnout a pak je opatrně odlepíme ode dna.

Smažíme je z každé strany 2–3 minuty do zezlátnutí. Hotové klademe na ubrousek, který vsákne přebytečný olej. Smažené kalmáry rozdělíme na talíře a pokapeme je citronovou šťávou. Podáváme se salátem a nejlépe s česnekovým dipem.

reklama
reklama