Španělské ptáčky jako od maminky

Nejběžněji se k ptáčkům dává jako příloha rýže. Ptáčků můžete udělat do zásoby víc a zmrazit je pro příští použití.

Ingredience: 

2 tenké plátky hovězího masa

hořčice (dijonská)

2 uvařená vejce

párek

2 sladkokyselé okurky

150 g slaniny

cibule

trocha oleje

drcený kmín

hladká mouka

worcesterská omáčka

sůl a pepř

Postup:

Plátky masa naklepejte a z obou stran osolte, opepřete, z jedné strany je pak potřete troškou hořčice. Naplňte je slaninou, kouskem párku, vejcem, okurkou a pak maso zabalte a zpevněte provázkem nebo kovovými jehlami.

V kastrolku rozpusťte zbylou pokrájenou slaninu, přidejte nadrobno pokrájenou cibuli, na ni pak masové závitky. Zprudka je ze všech stran opečte.

Přilijte vodu, přidejte sůl, pepř a kmín a pod pokličkou duste doměkka. Pak maso vyndejte z vývaru. Ten zahustěte směsí studené vody a hladké mouky a podle chuti přidejte sůl, pepř, worcesterskou omáčku a dijonskou hořčici.

reklama
reklama

Komentáře