Moje sladké tajemství

Špenátová roláda s lososem

Suroviny:


  • 400 g čerstvého špenátu

  • 4 vejce

  • sůl

  • 2 lžíce smetanového jogurtu

  • 4 lžíce hladké mouky

  • 1 lžička prášku do pečiva


Náplň:

  • 250 g polotučného tvarohu

  • 200 g pomazánkového másla

  • 1 lžíce medové hořčice

  • sůl

  • 100–200 g plátků uzeného lososa


Postup:

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Ze špenátu odkrojíme kořínky, listy dobře opereme v několika miskách s vodou a na závěr je ještě opláchneme pod tekoucí vodou.

Přendáme je do cedníku a prolijeme vroucí vodou. Budeme tak muset učinit v několika dávkách. Spařený špenát ještě prolijeme ledovou vodou, aby zůstal pěkně zelený. Listy dobře vyždímáme a nasekáme.

Žloutky promícháme s jogurtem, přimícháme nasekaný špenát a poté mouku promíchanou s práškem do pečiva a solí. Ušleháme pevný sníh z bílků a lehce ho vmícháme do špenátové směsi.

Plech vyložíme pečicím papírem, špachtlí na něj rozetřeme těsto a pečeme v troubě asi 15 minut, dokud nezačne na povrchu zlátnout.

Papír s upečeným plátem těsta stáhneme z plechu, na jeho povrch položíme další arch pečicího papíru a obrátíme. Z těsta sloupneme papír, na kterém se peklo, a necháme plát trochu vychladnout.

Poté pomažeme náplní: tvaroh, pomazánkové máslo a hořčici promícháme v misce, podle chuti osolíme. Přidáme kousky uzeného lososa a roládu zarolujeme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden