Steak z krkovice

Vepřová krkovice se hodí na pánev i na gril. Je vhodná jak na přípravu steaku, tak i na smažený řízek. Pokaždé bude šťavnatá.

Ingredience: 4 porce

● 4 plátky krkovice
● olej
● 200 ml černého piva
● sůl, pepř
● 1 lžička rajčatového protlaku
● špetka mletého chilli
● 1 lžička sušeného zázvoru

Postup:

Do misky dejte pivo. Přidejte rajčatový protlak, zázvor a chilli. Směs promíchejte. Plátky krkovice osolte a opepřete. Dejte je do mísy, zalejte marinádou a promíchejte, aby se dostala všude.

Maso nechte marinovat 2 hodiny, ideálně přes noc. Poté ho vyjměte z marinády. V pánvi rozehřejte olej a maso opečte z obou stran. Steaky z krkovice skvěle chutnají s bramborovou kaší.

Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 80 Kč

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama