Sváteční čínská polévka 

Králičí vývar je výživný a chutný. Zkuste si ho připravit trochu jinak – na čínský způsob. Tahle polévka vás zasytí, takže si ji můžete dát třeba jako lehčí večeři.

Potřebujete:

250 g králičího masa (bez kostí), 1 l vývaru, 200 g cukety, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci jablečného octa, 1 lžící oleje, 4 rajčata, sůl, pepř 1

Postup:


  1. Králičí maso očistěte a pokrájejte na nudličky, cukety omyjte a pokrájejte na tenká kolečka. Sójovou omáčku smíchejte s olejem a nechte v něm maso 30 minut marinovat.

  2. Vývar ochuťte solí a pepřem a přiveďte k varu. Pak do něj vložte marinované maso, stáhněte teplotu a nechte na mírném ohni vařit, dokud maso nezměkne.

  3. Přidejte spařená oloupaná rajčata, nakrájené cukety, přimíchejte lžíci octa a krátce povařte, dokud zelenina nezměkne. Polévka je sytá, můžete ji podávat i jako hlavní chod. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden