Moje šťastná hvězda

Svěží letní salát s hovězím masem

Vietnamská kuchyně vás zasytí, ale nikdy vám po ní nebude těžko.


Suroviny:


150 g kvalitního hovězího masa vhodného k přípravě minutkového steaku


3 mrkve


½ hlávky ledového salátu


½ salátové okurky 


1 malá červená cibule 


sezamová semínka


1 lžíce sezamového oleje


1 lžíce sójové omáčky


1 malá lžička rybí omáčky


1 čerstvá chilli paprička 


2 lžíce olivového oleje


Postup:


Maso nakrájejte na tenké proužky a naložte ho na dvě hodiny do marinády ze sójové a rybí omáčky, chilli a sezamového oleje.


Na talíř rozprostřete salát, tenké plátky mrkve, proužky okurky a trochu červené cibule. Maso zprudka osmahněte na olivovém oleji.


Naservírujte ho na čerstvou zeleninu a nezapomeňte ho dozdobit sezamovými semínky, výpekem a ještě trochou chilli.


Náš tip


Salát můžete konzumovat i s bílou rýží, která se používá při přípravě sushi.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden