Svěží pistáciová zmrzlina s citronovou kůrou

Tuhle doma vyrobenou letní sladkost ocení nejen děti, ale i dospělí. Postup výroby je snadný a všechny chutnají fantasticky! A jde to i bez zmrzlinovače.

Suroviny:


  • 375 g mascarpone

  • 4 vejce

  • ½ lžičky mátové esence

  • 1 lžička strouhané kůry z citronu

  • 90 g cukru krupice

  • 200 g pistácií nesolených


Postup:

Mascarpone prošleháme se žloutky, mátovou esencí a citronovou kůrou. Bílky vyšleháme dotuha, přisypeme cukr a prošleháme. Vyšlehané bílky opatrně vmícháme do mascarpone. Pak směs přesuneme do zmrzlinovače a necháme vymíchat zmrzlinu.

Nemáme-li zmrzlinovač, dáme směs do plastové krabičky a vložíme do mrazáku. Každou půlhodinku směs promícháme tak, abychom rozbili krystalky. Nakonec vmícháme pistácie a necháme zcela ztuhnout.

reklama

Komentáře