Telecí řízečky v sýrové krustě

Suroviny na 4 porce:

600 g telecí kýta

1 vejce

0,1 l mléka

sekaná petrželka

sůl

hladká mouka

strouhanka

50 g strouhaného sýra

olej na smažení

2 lžičky másla

Postup:

Maso nakrájejte na plátky, okraje nařízněte a porce osolte. Pak je obalte v mouce a potřete vejcem rozšlehaným v mléce. Nakonec řízky obalte ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem.   Opečte z obou stran v rozpáleném oleji a po vyjmutí potřete čerstvým rozpuštěným máslem. Porce na talíři obložte vařenými brambory a posypte sekanou petrželkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden