Teplé bagetky s parmskou šunkou

Není nad plátek opečené bagetky, který ještě teplý potřete stroužkem česneku a obložíte dobrotami.

Ingredience: 1 velká tmavá bageta, 1 stroužek česneku, 200 g krájené parmské šunky, 3 lžíce strouhaného parmazánu, nakládaná sušená rajčata, 3 čerstvá rajčata, ½ až 1 lžička balsamikového octa, 1 lžička olivového oleje, hrst rukoly, sůl, pepř

Postup: Rajčata nasekáme nadrobno a necháme je například v cedníku vykapat. Pak je promícháme se solí, raději méně, vždy můžeme dosolit. Přidáme pepř, trochu balsamikového octa a olivový olej. Přimícháme parmazán a necháme odpočinout v chladničce.Bagetu rozkrájíme na plátky, nasucho je opečeme na pánvi a ihned je potřeme rozkrojeným česnekem, naneseme na ně vychlazenou rajčatovou směs, ozdobíme je plátkem parmské šunky, kouskem sušeného rajčete a rukolou. Pokud vám bagetky před podáváním vystydnou, nevadí, chutnají i studené.

reklama
reklama