Těstoviny penne all arrabiata

Jsou neskutečně dobré, ale je důležité, abyste použili skutečně kvalitní olivový olej, rajčata i sýr.


Suroviny:


400 g těstovin penne


400g  čerstvých drcených rajčat anebo v plechovce


1 malá cibule


3 stroužky česneku


půl lžičky čerstvých nebo sušených chilli papriček


panenský olivový olej


hrst čerstvé petrželky


sůl


ovčí sýr Pecorino Romano


Postup:


Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm najemno pokrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a nasekané chilli papričky podle chuti. Dejte pozor, aby se česněk nespálil.


Na pánev přidejte drcená rajčata a pět minut ohřívejte. Těsoviny penne si uvařte ve vroucí osolené vodě tak, aby byly  takzvaně „na skus“ a poté je slijte a přihoďte k omáčce.


Do omáčky s těstovinami vmíchejte čerstvou petrželku, případně můžete použít taktéž bazalku, na kterou Italové nedají dopustit. Nakonec do těstovin vmíchejte najemno nastrouhaný sýr.



Čím nahradit ovčí sýr?


Pokud se vám nechce utrácet za Pecorino Romano nebo nemáte rádi ovčí sýr, můžete jej nahradit vyzrálou goudou.

reklama
reklama