Moje chvilka pohody

To opravdu není k smíchu!

Nervózní smích ve skutečnosti vůbec není smích. Ale když se to stane a smějeme se během smutné události nebo vážné chvíle, začneme se cítit zmateně a nepříjemně.

Naštěstí, i když se toto chichotání zdá nekontrolovatelné, existuje několik způsobů, jak mu zabránit nebo ho alespoň skrýt.

Jde o emocionální reakci

Pokud se během nevhodné situace smějete, neznamená to, že jste špatný člověk. Je to jen výsledek obranného mechanismu těla, jak snížit úzkost, zmatek, stres a nepohodlí, které v daném okamžiku prožíváte.

Smích odvádí vaši pozornost od traumatu a bolesti uvolněním pozitivních reakcí. Zkuste něco, čím smích nahradíte. Olízněte si třeba rty nebo se hluboce nadechněte a vydechněte. Nervózní smích se může objevit i během závažného momentu v práci.

Nejlepší způsob, jak ho blokovat, je začít cvakat propiskou. Zaměřte se na cvakání, aby se vaše myšlenky odklonily od smíchu.

Barvy vám pomohou

Smích před lidmi, kteří zažívají smutek, není vhodné. Ušetřete se od trapasu tím, že se budete otáčet a smát, až když odcházíte, a snažte se to co nejvíce utajit. Můžete se také omluvit a jít na toaletu nebo se chovat, jako byste něco zapomněli v autě a museli si pro to dojít.

Jedním ze způsobů, jak odpoutat své myšlenky od smíchu, je začít myslet na něco úplně jiného. Vymyslete například barvu a začněte se rozhlížet po místnosti, abyste ji našli. Nyní se podívejte, kolikrát se tato barva objeví.

Zpívejte si pro sebe

Může to být jakákoli píseň, dokonce i báseň. Recitování textu písně je praktickým způsobem, jak dostat své myšlenky pryč od svých emocí a snížit nutkání smát se. Kromě zpěvu, můžete zkusit odříkávat v hlavě násobilku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden