Třený beránek

Příprava: 60 min Cena za 1 porci: 42 Kč

Suroviny na 1 ks:

160 g másla
4 vejce
300 g mouč. cukru + na posypání
300 g hl. mouky
0,1 l čerstvého mléka
½ kypřicího prášku
kůra z poloviny citronu
máslo a hrubá mouka na vymazání formy

Postup:


Máslo, 4 žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme mléko a mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva a strouh. citronovou kůru. Na závěr zlehka vmícháme 4 bílky vyšlehané dotuha. Těsto vlijeme do formy na beránka vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou.

Pečeme 45 minut při teplotě 180 °C. Zda je těsto dostatečně tuhé, se přesvědčíme špejlí – když na ní neulpí vlhké drobečky těsta, velikonoční beránek je hotový. Upečeného, trochu zchladlého beránka vyklopíme a pocukrujeme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden