Tuňák s bylinkovým pestem

Tuňák je velmi jemná a chutná ryba, kterou není zapotřebí nijak výrazně dochucovat. 


Suroviny: 


250 g čerstvého tuňáka  


hrst čerstvé bazalky


3 listy medvědího česneku


6 lžíc kvalitního olivového oleje


10 kešu oříšků


1 lžíce nastrouhaného parmazánu


sůl, pepř


2 lžíce citronové šťávy


čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželka, rukola nebo řeřicha)


Postup:


Nejprve si připravte pesto. Do mixéru vhoďte listy medvědího česneku, bazalku, kešu oříšky a nastrouhaný parmazán. Nakonec přidejte 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci citronové šťávy, sůl a pepř podle chuti a dobře rozmixujte. 


Silnější plátky tuňáka z obou stran osolte a opepřete a následně je osmahněte na olivovém oleji na rozpálené pánvi. Z každé strany zhruba minutu a půl. Tuňáka pokapejte citronovou šťávou a podávejte s pestem.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama