Můj kousek štěstí

Tvář je širší? Užší? Uši tuší, co vám lépe sluší

Když jsou šperky i oblečení sladěné, cítíme se mnohem lépe.

Kamarádka si pořídila úžasné náušnice a moc jí sluší. Když si ale koupíte stejné, najednou nevypadají tak skvěle. Čím to je?

Při výběru náušnic je důležité i to, aby jejich typ ladil s tvarem vašeho obličeje. A nejen to.

Poznejte svou tvář

O tom, zda vám budou náušnice slušet, rozhoduje např. jejich barva, účes nebo oblečení. Nejdůležitější je ale tvar obličeje. Jak poznat, který je ten váš?

Stoupněte si před zrcadlo, odhrňte vlasy z obličeje a pozorujte se. Jaká část tváře dominuje? Je někde znatelně širší, nebo naopak užší?

Oválný

Máte stejnou šířku čela a lícních kostí s navazující lehce hranatou, podobně širokou bradou? Můžete jásat, k vašemu obličeji se hodí v podstatě všechny tvary náušnic – jak dlouhé visací, tak velké kruhy nebo i malé pecky. Vybírejte je tedy hlavně podle účesu a oblečení.

Ne každý tvar náušnice se hodí pro všechny ženy.

Kulatý

Tento obličej nemá žádné výrazné hrany, bradu ani čelo a ve středu se rozšiřuje. U něj je potřeba vyvážit absenci ostrých rysů. Nevybírejte kruhy ani jiné kulaté náušnice, ale spíše rovné či kapkovité.

Čtvercový

Obličej má výrazné čelisti, rovné strany čela a podobně široký střed. Proto potřebuje dodat jemnost. Volte náušnice bez ostrých hran, třeba kruhové různých velikostí nebo jakékoli s oblými tvary.

Trojúhelníkový

Široké čelo, špičatá brada a výrazné lícní kosti. Pro trojúhelníkový obličej jsou nejvhodnější delší náušnice s užším základem a širším koncem, který vyváží zúžení obličeje v oblasti brady. Ideální je tvar kapky nebo velké pecky.

Barevně náušnice ladí s náhrdelníkem i náramkem. Ale co s tvarem obličeje?

Srdcovitý

Od trojúhelníku se srdce liší délkou a šířkou. Je širší a má výraznější hrany v horní části obličeje. I ten potřebuje náušnice, které se rozšiřují směrem dolů. Skvěle se hodí i různé dlouhé náušnice, které odvedou pozornost směrem k očím a lícním kostem.

Diamantový

Tvar diamantu se zužuje jak v oblasti čela, tak brady, zato uprostřed je viditelně širší. Volte proto spíše kulaté nebo podlouhlé tvary náušnic, které opticky vyváží ostré hrany a tvář zjemní. Vyhněte se naopak peckám s ostrými hranami.

Dobré rady

• Nejste-li si jistá tvarem, obkreslete na zrcadlo rtěnkou obrys svého obličeje.
• Znát tvar svého obličeje se hodí i pro volbu nového účesu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden