Moje chvilka pohody

Tvaroháček s meruňkami

Česká variace na americké cheesecaky. Vynikající tvarohové řezy můžete připravit s jakýmkoli ovocem.

Suroviny

Na těsto - 300 g hladké mouky - 100 g moučkového cukru - 2 lžičky prášku do pečiva - 1 lžička strouhané citronové kůry - 140 g másla - 1 vejce - pečicí papír

Na náplň - 500 g tučného měkkého tvarohu - 50 g moučkového cukru - 1 balení vanilkového cukru - 1 vanilkový pudink - 2 vejce - 800 g meruněk (kompot) - vlašské ořechy a med na posypku

Postup

1. Mouku smíchejte s moučkovým cukrem, práškem do pečiva a citronovou kůrou. Přidejte změklé, na kousky nakrájené máslo a vejce a rukama rychle vypracujte těsto. Vytvarujte z něj váleček a ten přeneste na pečicí papír.

Vyválejte z něj plát silný asi 1 cm a pak ho vložte i s pečicím papírem do hlubšího plechu. Rukama těsto případně doupravte, aby do plechu pasovalo.

2. Tvaroh rozšlehejte s oběma cukry, pudinkovým práškem a vejci. Přidejte asi 200 ml šťávy z kompotu a ještě krátce prošlehejte.

3. Na těsto rozložte pokrájené meruňky a na ně dejte tvarohovou náplň. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C dozlatova, asi 50 minut. Po 10 minutách na tvaroh ještě dejte posypku, kterou připravíte z ořechů, které nasekáte a krátce nasucho opražíte na pánvi a pak smícháte s medem.

4. Upečený koláč nechte vychladnout a před podáváním ho dejte ještě na alespoň 3 hodiny do lednice.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden