Tvarohovo-malinové brownies

Tento jednoduchý koláč „dva v jednom“ si zamilují všichni, kdo mají rádi hutné brownies a smetanový cheesecake.

Suroviny

Na kakaové těsto - 220 g másla - 3 vejce - 200 g pískového cukru - 150 g hladké mouky - 50 g kakaa - 70 g čokolády na vaření - 1 lžička prášku do pečiva - špetka soli

Na tvarohové těsto - 150 g mascarpone - 100 g měkkého tvarohu - 100 g pískového cukru - 1 vejce - 1 lžíce hladké mouky - 150 g malin

Postup

1. Máslo i čokoládu nechte rozpustit v kastrůlcích a poté odstavte na chvíli stranou. V hlubší míse smíchejte vejce s cukrem a ručním šlehačem šlehejte tak dlouho, dokud nevznikne světlá pěna. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, sůl a kakao. Promíchejte a nakonec přilijte máslo a rozpuštěnou čokoládu.

2. Zhruba tři čtvrtiny těsta vlijte do vymazané a vysypané čtvercové formy.

3. Všechny ingredience na tvarohové těsto prošlehejte dohladka. Přidejte polovinu malin a zlehka promíchejte. Celou směs nalijte na hnědé těsto, a pak přidejte zbylé kakaové těsto, které vidličkou nepravidelně rozetřete. Navrch rozprostřete zbylé maliny.

4. Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C asi 45 minut.

reklama
reklama

Komentáře