Můj kousek štěstí

Dana Medřická uměla rozesmát, okouzlit i dojmout

Můj kousek štěstí

I když byla krásná, na svůj zevnějšek nevsázela, její síla byla v procítěnosti.

Mělo to být obyčejné představení. Dana Medřická (†62) ho povznesla na mistrovskou úroveň. Když jí bylo zle, Kočičí hra ji prý vždy vyléčila, tvrdila herečka o své poslední roli.

Je tomu právě čtyřicet let, co nás nečekaně opustila tato výjimečná herečka. Jako zpívající maminka z Takové normální rodinky se zapsala do paměti několika generací televizních diváků, nepřekonatelná byla ale i na divadelních prknech.

Když nepohodlnou herečku chtělo normalizační vedení Národního divadla „uklidit“ do průměrného představení Kočičí hra maďarského dramatika Istvána Örkényho (†67), vytvořila společně s Vlastou Fabianovou (†78) naprostý trhák. Představení mělo 403 repríz. A pokaždé bylo beznadějně vyprodáno, tak zářivá byla hvězda Dany Medřické.

Životní role

„Kdybych měla začít znovu, nežila bych jinak. Byl to krásný život,“ s očima upřenýma

Zbývá vám 85% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden