Můj čas na kafíčko

Varovné signály na vašich rtech

Tradiční asijská medicína objevila spoustu podivuhodných souvislostí mezi zdravím a naším vzhledem. Vaše ústa přitom mohou včas upozornit na to, že máte nějaký problém. Kupříkladu že máte problémy s trávením. 

Suché popraskané rty

Takový stav vašich úst může mít nejen v zimě příčinu v chronických střevních potížích provázených průjmem. Tělo přitom ztrácí hodně vody a je dehydrované. Pokud je to váš případ, můžete se nejprve pokusit střeva uklidnit dietou s větším množstvím podušeného ovoce, které dodá minerály a vodu, a rýže. Když to nezabere, nechte se raději vyšetřit lékařem, chronický průjem je třeba léčit.

Oteklá celá ústa

Nateklý nebo nápadně zvětšený spodní ret ukazuje na možné potíže s lenivým střevem. To se dá s trochou vytrvalosti popohnat jídelníčkem s vyšším podílem vlákniny. Zkuste především červenou čočku, která je velmi bohatá na vlákninu, přitom lahodná a do 10 minut i bez namáčení měkká.
Pak přidejte hrášek a obilné vločky. Postupně vyřaďte jídla z bílé mouky, tedy pečivo, těstoviny i knedlíky, a také brambory.

Bledé až namodralé rty

Mohou souviset se špatnou kondicí vašeho zažívání. Proto jste celkově slabé a unavené a chytnete každou virózu, která se mihne kolem. Aby vám bylo lépe, začněte jíst menší porce a častěji. Tím se usnadní trávení. Možná máte sklon vrhat se na sladké, což je také jen zoufalé volání těla po chybějící energii. Místo čokolád bude ale účinnější sáhnout po ořechách nebo po masu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden