Vejce plněná kaviárem

Suroviny na 4 porce:

1 balení červeného či červeného kaviáru (cca 80–95g)

8 vajec

100 g másla

sardelová pasta

citron

petrželka

hlávkový salát

Postup:

Vajíčka uvaříme natvrdo (v čerstvých zůstane žloutek uprostřed). Vychladlá rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Rozstrouháme je a našleháme s povoleným máslem, ochutíme trochou sardelové pasty. Bílkové košíčky naplníme kaviárem, pak ozdobně nastříkáme náplní a vršek ozdobíme zbytkem kaviáru, snítkou petrželky nebo kouskem citrónu.

Chceme-li mít plněných vajec více, zdobíme je kaviárem jen navrchu. Vajíčka rozložíme na hlávkový salát, případně doplníme dalšími pochoutkami. Jako přílohu podáváme tmavou bagetku, zapíjet můžeme šampaňským.

.

reklama
reklama