Vejce po italsku

K snídani si dejte vejce, kromě potřebných bílkovin obsahují i důležitý antioxidant glutathion. 

Potřebujete:

_ 3 vejce _ 80 g sušené šunky _ 1 cibuli

_ 1 stroužek česneku

_ 2 lžíce olivového oleje

_ 2 rajčata

_ 0,5 dl bílého vína

_ sůl, pepř

_ parmezán

_ snítku bazalky

Postup:


  1. Ve větší pánvi rozpalte olivový olej a nechte na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Pak přidejte nakrájená rajčata a přilijte bílé víno. Na středním plameni pomalu promíchávejte, až se tekutina odpaří a vytvoří se hustší omáčka. Osolte a vmíchejte nasekanou bazalku.

  2. Plamen stáhněte na minimum a do důlků v omáčce vyklepněte vejce. Okolo nich rozložte na kousky natrhanou šunku a lehce ji vmáčkněte do omáčky. Pánev přikryjte pokličkou.

  3. Jakmile jsou vejce hotová, stáhněte pánev z plotny, trochu dosolte a opepřete. Před podáváním vejce posypte čerstvou bazalkou a hoblinkami parmazánu.

reklama
reklama

Komentáře