Moje šťastná hvězda

Vepřová panenka, řepa a brusinky

Kouzlo celého pokrmu tkví nejen v přelivu, ale zejména v tom, abyste panenku nevysušili.


Suroviny:


1 větší panenka


čerstvě mletý pepř


mořská sůl


olivový olej


1 lžíce másla


2 lžíce nakládaných brusinek


2 lžíce nakládané řepy


1 žampion


Postup:


Panenku si ze všech stran osolte, opepřete a potřete ji olivovým olejem. V pánvi si rozpalte olivový olej a ze všech stran nechte panenku zatáhnout. Přendejte ji na alobal a dobře zabalte. Na plechu ji umístěte do trouby rozpálené na 200 °C a nechte ji 8–10 minut dopékat.


V kastrůlku si rozehřejte trochu másla a přidejte žampion nakrájený na tenké plátky. Až bude krásně zlatavý, vmíchejte k němu brusinky a řepu.


Podle chuti přeliv dochuťte solí a pepřem, případně nařeďte trochou vody, pokud se vám zdá příliš hustý. Na posledních 5 minut panenku vybalte z alobalu a zvyšte výkon trouby na 220 °C. Panenku nakrájejte na silnější špalíčky, přelijte je omáčkou a servírujte s bramborovou přílohou.


Náš tip


Místo panenky lze použít i výbornou hovězí květovou špičku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden