Moje šťastná hvězda

Vepřová žebra v pikantní marinádě

Pohostěte celou rodinu pečenými vepřovými žebírky na medu a ve směsi koření.


Suroviny:


1 kg masitých vepřových žeber


1 polévková lžíce grilovací směsi


1 lžička sušeného česneku


1 lžička sušené pálivé papriky


2 lžíce medu


1 lžíce worcesterské omáčky


5 snítek čerstvého rozmarýnu


1 lžička sušené petržele


2 lžíce kečupu


2 lžíce hořčice


1 lžíce hrubozrnné himálajské soli


1 lžička sušených rajčat


Postup:


Žebírka omyjte a osušte kuchyňskou utěrkou. Nyní si připravte marinovací směs.


Ve větší misce promíchejte grilovací koření, sušený česnek, pálivou mletou papriku, med, worcesterskou omáčku, sušenou petržel, kečup, hořčici, sušená rajčata a himálajskou sůl.


Směsí žebírka důkladně potřete z obou stran a umístěte je alespoň na tři hodiny do chladu, nejlépe do lednice.


Troubu si předehřejte na 220 °C a maso v ní pečte zhruba 45 minut. Nezapomeňte ale žebírka pravidelně během pečení potírat zbytkem marinády.


Po upečení žebírka posypejte čerstvým rozmarýnem, hrubozrnnou solí a zakapejte ještě trochou worcesterské omáčky.


Žebra podávejte s čerstvým křupavým chlebem, bagetkou anebo jen tak s pečenou či grilovanou zeleninou.


Náš tip


Aby byla žebra ještě pikantnější, do marinovací směsi můžete přidat ještě nakládané a najemno nakrájené jalapeňos papričky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden