Vepřové kotletky na pepři

Připravit si je můžete v troubě i na grilu a vždycky budou chutnat skvěle.


Suroviny:


500 g vepřových kotletek  


4 lžíce nahrubo nadrceného pepře


čerstvě nadrcená mořská sůl 


2 lžíce kvalitního včelího medu


1 lžíce panenského olivového oleje


1 lžička kurkumy


2 ½ dcl piva Stella Artois


Postup:


Kotletky potřete ze všech stran olivovým olejem smíchaným s medem a pivem Stella Artois, osolte je, bohatě je opepřete a přidejte na každou z obou stran trochu kurkumy.


Takto kotlety nechte odležet při pokojové teplotě po dobu minimálně jedné hodiny. Pak rozpalte gril anebo troubu a kotletky ogrilujte.


V případě, že zvolíte troubu, nejprve si je zprudka osmahněte na pánvi na olivovém oleji, aby se maso zatáhlo a nepustilo při pečení šťávu. Pak je umístěte do trouby rozehřáté na 190 °C na 25 minut.


Maso podávejte s čerstvým pečivem, případně s vařenými nebo opečenými bramborami. Skvěle chutnají i s grilovanou zeleninou. 

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden