Vepřové kotlety s jablky

Vepřové lze připravit i nasladko. Krásně se skloubí s navinulou chutí jablek a jemnou šalotkou.

Suroviny na 4 porce - 4 vepřové kotlety bez kosti - 1 červené jablko - 1 zelené jablko - 120 ml jablečné šťávy - 2 lžíce másla - 2 šalotky - sůl, pepř

Postup

1. Kotlety omyjte a osušte. Lehce naklepejte paličkou a pak je z obou stran osolte a jemně opepřete. Naporcujte na menší díly.

2. Na pánvi rozehřejte máslo a kotlety opečte z obou stran. Vyndejte z pánve a tuk vsajte do ubrousku.

3. Na máslo po pečení kotlet dejte nadrobno nakrájenou šalotku a na měsíčky nakrájená jablka. Podlijte jablečným džusem a duste přibližně 5 minut. Vložte zpět kotlety a duste, dokud maso nebude pěkně měkké.

4. Naservírujte na talíře a ozdobte bylinkami. Podávejte ideálně s rýží.

reklama
reklama