Vepřové se zeleninou

Dobře ochucené vepřové kostky s čočkou, klobásou a kořenovou zeleninou.

Příprava: 50 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 38 Kč

Suroviny na 4 porce

- 600 g vepřových kostek na guláš

- mořská sůl

- pepř

- hladká mouka

- řepkový olej

- 100 g uherské klobásy

- 1 cibule

- 4 stroužky česneku

- 100 g kořenové zeleniny

- 3 bobkové listy

- 1 plechovka loupaných rajčat

- 2 lžíce sladké mleté papriky

- 500 ml masového vývaru

- 200 g hnědé čočky

Postup

1. Vepřové kostky osolte, opepřete, obalte v mouce a opečte na rozehřátém oleji.

2. Maso vyndejte a na výpeku orestujte nakrájenou klobásu. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, po chvíli i kořenovou zeleninu, bobkové listy a rajčata. Nechte probublat, zaprašte paprikou, podlijte vývarem, vraťte maso a duste do poloměkka. Přidejte čočku a společně uvařte doměkka.

reklama
reklama

Komentáře